Haber

DSİ 2. Bölge Müdürü Saadettin Ceylan: Her damla su “altın” değerinde

“2023 Yaz Sulama Sezonu” yaklaşırken; DSİ 2. Bölge Müdürü Saadettin Ceylan, İzmir ve Manisa’daki Sulama Birliklerinin liderleriyle Menemen’de ortaya çıktı. Kuraklık önlemlerini ve alınacak sulama stratejilerini değerlendirdi.

Son yıllarda artarak devam eden kuraklık, 2023 yılının ilk aylarında kendini daha çok hissettiriyor. Ocak ve Şubat aylarındaki yağış miktarları mevsimsel ortalamaların oldukça gerisinde kalırken, DSİ 2. Bölge Müdürlüğü ve Sulama Birlikleri de bayram öncesi çalışmalarına hız verdi. Yaklaşan 2023 Yaz Sulama Dönemi.

Menemen’de Sulama Zirvesi

Menemen Sulama Birliği’nde düzenlenen toplantıda bir araya gelen Birlik Liderleri, DSİ 2. Bölge Müdürü Saadettin Ceylan başkanlığında alınan kuraklık tedbirlerini ve bu yaz uygulanacak sulama stratejisini görüştü.

Sulama Birliklerinin tek tek sunum yaptığı toplantıda, DSİ 2. Bölge Müdürü Saadettin Ceylan, üreticilerin gönüllerine su serpti. DSİ 2. Bölge Müdürü Saadettin Ceylan, yağışların azalması nedeniyle baraj ve göletlerdeki su seviyesinin geçen yıla göre 1 ölçü daha düşük olduğunu vurgulayarak, “Doğru planlama ve etkin su kullanımı ile üretici önemli bir olay yaşamadan dönemi atlatabilir. kayıplar.

Ceylan: Üreticimizin yanındayız

Bahar aylarındaki yağışlarla birlikte barajların doluluk oranlarının önceki yıllara yaklaşmasını beklediklerini kaydeden DSİ 2. Bölge Müdürü Saadettin Ceylan, “Üreticilerimizin zarar görmemesi için Sulama Birlikleri ile koordineli bir şekilde gece gündüz çalışıyoruz. acı çekmek. Bir damla suyun bile ziyan olmasını istemiyoruz. Çünkü biliyoruz ki üreticimiz için her damla su altındır. Sulama şebekelerini tek tek inceliyoruz. Bozulan veya eskiyen, sorunlu bacaları yeniliyoruz. Kirli hatları temizliyoruz. Doğru ve etkin bir planlama ile 2023 yaz sulama sezonunda da tüm gücümüzle çiftçilerimizin yanında olacağız.”

Çiftçinin de sorumlulukları var.

Suyun doğru ve etkin kullanımı konusunda üreticinin de değerli misyonlarının olduğunun altını çizen DSİ 2. Bölge Müdürü Saadettin Ceylan, sulama işlemlerinin Türkiye’nin yeni yağış rejimine göre şekillendirilmesi gerektiğini söyledi. Ceylan, “Ülkemiz maalesef su zengini bir ülke değil. Üreticilerimizin artık vahşi sulamayı bırakıp damla sulamaya geçmesi gerekiyor. Daha az su gerektiren, katma değeri yüksek ürünler yetiştirerek kuraklığın etkilerinden kurtulabiliriz.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haberhasanbeyli.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu